About me

Mijn naam is Ingrid

 

Fotograferen is mijn passie

Mijn voorliefde voor zwart/wit fotografie zat er al in vanaf het moment dat ik mijn eerste tweedehands Voigtlander kreeg van mijn oom. Later ben ik erachter gekomen dat ik een grote voorkeur heb om mensen te fotograferen. Elk mens is zo heerlijk anders. Iedereen met haar/zijn eigen energie. De uitdaging voor mij zit er in om van elke, unieke persoon pakkende beelden te creëren.

Ik heb veel portretten en naakten op Barrietpapier afgedrukt. Lange tijd heb ik met plezier in de doka gewerkt en deze werken meerdere malen geëxposeerd. Maar zoals alles verandert, is ook met de nieuwe apparatuur en veranderde persoonlijke omstandigheden mijn fotografie veranderd.

Ooit schreef ik:

“Mensen blijven boeien tot in de laatste plooi” (2006)

Echter hetzelfde geldt voor de natuur, oude gebouwen en alles dat evolueert.
Mijn doel blijft gelijk. Wat of wie ik ook fotografeer de bedoeling is dat ik boeiende beelden wil creëren, al spelend met licht, schaduw en de mogelijkheden van het objectief. Zeker is dat ik bij het fotograferen op mijn GEVOEL af ga. Natuurlijk vind ik het fijn indien er mensen zijn die ook genieten van mijn foto’s. De vreugde en energie die ik ondervind bij het fotograferen is, op dit moment in mijn leven, de belangrijkste drijfsfeer om dit te blijven doen tot ik niet meer in staat ben.

Graag wil ik weer meer personen fotograferen aangezien mensen en de samenwerking met hen mij nog steeds blijven boeien (2023).

Heb je interesse om hier samen met mij mee bezig te zijn, als model of mede fotograaf dan hoor ik graag van je.