About me

Mijn naam is Ingrid Jansen en fotograferen is mijn passie

 

Mijn voorliefde voor zwart/wit fotografie zat er al in vanaf het moment dat ik mijn eerste tweedehands Voigtlander kreeg van mijn oom. Later ben ik erachter gekomen dat ik een grote voorkeur heb om mensen te fotograferen. Elk mens is zo heerlijk anders. Iedereen met haar/zijn eigen energie. De uitdaging voor mij zit er in om van elke, unieke persoon pakkende beelden te creëren.

Ik heb veel portretten en naakten op Barrietpapier afgedrukt. Lange tijd heb ik met plezier in de doka gewerkt en deze werken meerdere malen geëxposeerd. Maar zoals alles verandert, is ook met de nieuwe apparatuur en veranderde persoonlijke omstandigheden mijn fotografie veranderd.

Ooit schreef ik: “Mensen blijven boeien tot in de laatste plooi” (2006)

Mijn doel blijft gelijk. Wat of wie ik ook fotografeer de bedoeling is dat ik boeiende beelden wil creëren, al spelend met licht, schaduw en de mogelijkheden van het objectief. Zeker is dat ik bij het fotograferen op mijn GEVOEL af ga. Emoties, gevoelens, lichaamslandschappen, creatieve beelden, een beetje “out of the box”, bedenk het maar. Je bent er bij mij voor aan het goede adres.

Het verschil tussen emotie en gevoel: een emotie heeft een betekenis, het zegt iets over hoe jij de wereld interpreteert of wat jij van een specifieke situatie vindt. Een gevoel zit in je lichaam en hoeft geen aanwijsbare oorzaak te hebben. Beide zijn voor mij een basis waarop ik fotografeer, mijzelf maar ook graag jou.

De vreugde en energie die ik ondervind bij het fotograferen is, op dit moment in mijn leven, de belangrijkste drijfsfeer om dit te blijven doen tot ik niet meer in staat ben.

Ik sta open voor een samenwerking en indien je interesse hebt voor een creatieve fotoshoot kun je contact opnemen voor een prijsopgave.